nl NLNederlands

blank

Online evenement

De voordelen van het organiseren van een online evenement

Het organiseren van een evenement is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, te netwerken en contacten te leggen. Maar hoe zit het met het online organiseren van events?

Het organiseren van een online evenement kan net zo voordelig zijn voor uw organisatie en deelnemers! Daarnaast zijn online en hybride events een krachtige manier om coronaproof een publiek te bereiken. En als u in een kleinere markt actief bent of er zeker van wilt zijn dat uw inhoud voor iedereen toegankelijk is, kan het organiseren van online events de beste manier zijn om een maximaal aantal deelnemers te bereiken. Vooral wanneer u een online event uitbesteedt aan een professioneel bureau zoals MANS Events, kunt u uw bedrijf een ontzettende boost geven.

Wat is een online event en wat levert het op?

Online bedrijfsevenementen zijn meestal webinars of online seminars. Ook online congressen, personeelsbijeenkomsten en presentaties behoren tot de mogelijkheden voor bedrijven. Uiteraard kan er online ook een feest georganiseerd worden. Online events stellen u in staat om informatie over uw bedrijf te geven en tegelijk een groot publiek te bereiken. Wat de planning van events betreft, is het houden van een online event ideaal, omdat u flexibeler bent in vergelijking met traditionele events. Het maakt ook het bereiken van potentiële deelnemers gemakkelijker! En als u een internationaal publiek wilt aantrekken dat niet persoonlijk aanwezig kan zijn, dan is een virtuele event dé manier om uw horizon te verbreden!

Online en hybride events

Hybride events vinden plaats in zowel fysieke als virtuele ruimten. Ze combineren meestal activiteiten zoals vergaderingen, workshops of presentaties met online sessies die vanuit elke plaats kunnen worden bijgewoond. Er is de laatste tijd een duidelijke toename van hybride en webgebaseerde conferenties. Vooral tijdens de coronaperiode is het aantal online en hybride events sterk gestegen. Daarnaast zien steeds meer mensen de toegevoegde waarde om op deze manier evenementen te plannen. Het organiseren van een online event geeft u de mogelijkheid een groter wereldwijd publiek te bereiken, uw aanwezigheid in de sociale media te vergroten en in contact te komen met mensen die u anders niet bereikt had.

Online event door evenementenbureau MANS Events

Een professioneel evenementenbureau zoals MANS Events heeft veel ervaring in de organisatie en de uitvoering van online events. Het evenementenbureau beschikt over een team met geavanceerde technologische kennis. Ook kunnen ze ervaren partners vinden die gespecialiseerde diensten kunnen verlenen op het gebied van video, entertainment en live-streams. Een evenementenbureau zoals MANS Events biedt een ruime keuze aan online conferentie-oplossingen, zoals webinars met een hoogwaardige videokwaliteit. Ze zorgen ervoor dat alles van begin tot eind vlot verloopt, zodat uw aanwezigen zonder gedoe of onderbreking van de virtuele bijeenkomst kunnen genieten.

Een online beleving bieden vergt planning, organisatie en een duidelijke strategie. Belangrijk is om een doel voor ogen te hebben. Bijvoorbeeld meer producten verkopen of meer informatie krijgen over het doelpubliek. Wat vooral belangrijk is tijdens een event, is dat er vertrouwen wordt opgebouwd met de doelgroep, zodat ze een positief beeld krijgen van het bedrijf en zich op hun gemak voelen. Het evenementenbureau MANS Events kan hierbij helpen en ervoor zorgen dat de online events vlekkeloos verlopen.

Wat zijn de voordelen van het organiseren van online events?

Sommige organisaties zetten virtuele events alleen in voor marketingdoeleinden, zoals:

 • De naamsbekendheid vergroten.
 • Nieuwe leads krijgen (door verkeer te creëren).
 • Producten/diensten promoten.


Er zijn echter nog veel meer voordelen van het organiseren van online events. Bijvoorbeeld:

 • internationale deelnemers met verschillende tijdzones aantrekken;
  in contact komen met een groot publiek;
 • meer inzicht krijgen in de behoeften van de doelgroep;
 • potentiële klanten bereiken die evenementen niet persoonlijk kunnen bijwonen;
  polls houden tijdens presentaties en feedbackformulieren verzenden;
 • werken aan een beter milieu: virtuele events zijn een duurzaam alternatief voor fysiek events;
 • kosten besparen: een online event bespaart op accommodatie-, catering- en vervoerskosten;
 • een betere relatie opbouwen met de klant door een geweldige online beleving te creëren.

Samenwerken met organisaties over de hele wereld

Een ander voordeel van online events is dat u gemakkelijk kunt samenwerken met organisaties over de hele wereld. Virtuele conferenties zijn ideaal om ideeën uit te wisselen en kennis te delen, want u hoeft niet persoonlijk op een bepaalde plaats aanwezig te zijn. Het is ook gemakkelijk om verschillende sessies te organiseren zonder uw kantoor te verlaten of ergens anders af te spreken. Het bespaart tijd, geld en moeite.

Hoe bepaal ik welk soort bedrijf mijn virtuele/online events moet organiseren?

Er zijn verschillende factoren die bepalen of u een professionele of niet-professionele organisatie kiest om een online bijeenkomst te organiseren. Als er bijvoorbeeld tijdens het evenement presentaties via video zullen zijn, is het belangrijk dat deze video’s een goede beeldkwaliteit en geluid hebben. Er moet ook rekening gehouden worden met het aantal mensen dat tegelijk aan het webinar deelneemt, want dit kan vertragingen of onderbrekingen veroorzaken. Een professioneel bureau zoals MANS Events houdt rekening met deze factoren bij ieder evenement dat ze organiseren.

Wat voor diensten kunt u verwachten van een professioneel online evenementenbureau?

U krijgt al het technische materiaal dat nodig is voor video, geluid en belichting. Het evenementenbureau heeft een team met geavanceerde technologische kennis. Ze kunnen ook ervaren partners vinden die gespecialiseerde diensten kunnen verlenen op het gebied van video, entertainment en live streams. Evenementenbureaus kunnen ook een professionele moderator leveren voor interviews, discussies of presentaties. Kortom, er wordt met alles rekening gehouden.

MANS Events heeft jarenlange ervaring

MANS Events is een ervaren bureau dat snel inzicht heeft in wat de doelgroep aanspreekt. Ze staan vóór het online evenement al in contact met potentiële deelnemers om zo te bepalen op wie ze zich moeten richten en welke onderwerpen interessant zijn. Ze zijn vanaf het begin betrokken en bieden begeleiding in alle stadia van de planning.

Online event op eigen locatie

U kunt een online bijeenkomst ook op eigen locatie laten organiseren. Bijvoorbeeld een feest voor medewerkers, die in verband met corona niet op locatie aanwezig kunnen zijn. Een event bureau kan hierbij helpen. Het bureau stelt een team van ervaren medewerkers ter beschikking om tijdens de hele bijeenkomst leiding te geven. Ook kan een event bureau andere (plaatselijke) professionals inschakelen die ervoor zorgen dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Voor het eerst een online evenement organiseren

Organiseert u voor het eerst een virtueel/online event? Dan is het aan te raden om professionele ondersteuning in te schakelen van MANS Events. Evenementenbureaus zoals MANS Events weten hoe online events werken en wat voor onderwerpen deelnemers aantrekken. Ze zijn ook beter in het uitleggen van de voordelen van een online evenement en zullen deelnemers via hun website, nieuwsbrief of sociale media overhalen om deel te nemen. Ook op gebied van marketing kan een event bureau dus helpen om uw online event onder de aandacht te brengen.

Online events zijn beter voor het milieu

Virtuele events zijn ook beter voor het milieu. Voor het organiseren van fysieke events is veel materiaal nodig: pennen, papier, flyers, enzovoort. U moet vergaderzalen reserveren en catering met eten en drinken regelen! Daarnaast moeten bezoekers tijdens een fysieke bijeenkomst gebruik maken van de auto of andere vervoersmiddelen. Ook ontstaat er tijdens een fysiek evenement veel afval zoals koffiebekertjes. Dit is niet het geval bij een online event. Het past dus perfect in een bedrijfsstrategie waarin duurzaamheid en milieu belangrijke thema’s zijn.

Virtuele events kosten minder moeite

Online events zijn een stuk gemakkelijker te organiseren. U kunt zonder problemen samenwerken met bedrijven over de hele wereld, zonder uw kantoor te verlaten of te moeten reizen. Evenementenbureaus geven vooraf informatie over wat u tijdens het virtuele/online evenement kunt verwachten, zodat u precies weet hoe u zich moet voorbereiden.

Exclusiever programma

Online events bieden de mogelijkheid om impactvolle sprekers vanaf iedere locatie deel te laten nemen. Dit maakt een exclusiever programma mogelijk, waarin de sprekers alle tijd krijgen om hun presentatie te geven. Bovendien kunnen de sprekers op ieder moment vragen beantwoorden van online deelnemers.

In welke sectoren worden online evens ingezet?

Virtuele events worden in uiteenlopende sectoren ingezet, zoals sport, onderwijs, financiën, marketing en gezondheid. Het is tegenwoordig voor ieder bedrijf gemakkelijk om online te communiceren met deelnemers uit de hele wereld.

Virtuele events zijn de laatste jaren populairder geworden

Er is de laatste jaren een duidelijke toename van virtuele/online evenementen. Dit komt mede doordat we steeds meer online werken en hier de voordelen van inzien. Daarnaast zijn online evenementen op verschillende manieren te volgen, bijvoorbeeld via smartphones en tablets. Dit biedt ook de mogelijkheid om virtuele events op verschillende plaatsen te volgen.

Uw eigen branding tijdens een online event

Tijdens virtuele events kun u ook uw eigen branding gebruiken. Deelnemers zien uw logo en bedrijfsnaam op het platform en wanneer ze een bericht namens uw bedrijf ontvangen. Het evenementenbureau kan helpen bij het design en zorgt ervoor dat de huisstijl perfect naar voren komt.

Inzicht in trends en ontwikkelingen

Een virtueel evenement betekent dat u meer data vastlegt en hierdoor krijgt u beter inzicht in trends en ontwikkelingen. Deze informatie is nuttig en kan gebruikt worden om de bedrijfsstrategie te verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld producten en diensten optimaliseren op basis van de feedback van de deelnemers.

Online events door MANS Events

De voordelen van het organiseren van online events zijn duidelijk: ze zijn kostenefficiënt, makkelijker te organiseren en u kunt mensen over de hele wereld bereiken. Wilt u zelf ook een online evenement organiseren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van MANS Events. MANS Events organiseert en coördineert alle denkbare evenementen en zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor uw bezoekers. Benieuwd hoe MANS Events uw online event tot een succes maakt? Bekijk onze website en ontdek wat we kunnen betekenen.

MANS Events showreel 2022
Offerte aanvragen

Ik wil graag een offerte ontvangen.

Belafspraak maken

Ik wil graag meer informatie ontvangen.