nl NLNederlands

blank

12 tips voor een onvergetelijk jubileumfeest of bedrijfsevent

Een nieuw pand of bedrijfsjubileum te vieren? Dat is een mooie gelegenheid om personeel, klanten of leveranciers eens goed in het zonnetje te zetten. Maar wat maakt een bedrijfsevent nou echt tot een onvergetelijke gebeurtenis?

Dat is wanneer alles klopt. De sfeer, de aankleding, het entertainment, het programma. Als alles perfect op elkaar aansluit en op ieder detail is gelet, wordt een evenement een fantastische ervaring voor alle aanwezigen!

Bij MANS Events bedenken en realiseren we dagelijks grote events. Daarom hebben we ons team van gangmakers gevraagd naar hun beste tips voor het organiseren van evenementen. En die hebben we voor u op een rijtje gezet. Zo maakt u in 12 stappen van uw evenement of feest een onvergetelijke happening!

1. Match de uitstraling met uw merk, visie en identiteit

Waar staat uw merk voor en welke waarden wilt u uitdragen? Een event is een uitgelezen manier om te laten zien waar uw bedrijf voor staat. Oog voor de mens? Dan past een persoonlijke benadering, met activiteiten die voor verbinding zorgen. Bent u de marktleider op uw vakgebied? Dan wilt u misschien aandacht besteden aan uw producten of uw huisstijl sterk doorgevoerd zien in alle elementen.

2. Festival of high-end? Kies een vorm die past

Wat past bij uw bedrijf en uw gasten? Een gezellige, losse festivalopzet waarbij iedereen lekker zijn eigen gang gaat of een wat meer formele sfeer? Om de juiste keuze te maken raden we aan het doel van uw evenement mee te laten wegen. Daarnaast adviseren we altijd om een setting te kiezen waarin uw gasten zich prettig voelen.

3. Entertainment dat past bij uw gasten

Bekende artiesten, goochelaars, dansgroepen, zangers of complete bands maken uw feest onvergetelijk. Maar welke vorm van entertainment past goed bij uw publiek? En hoe zorgt u ervoor dat uw evenement al uw gasten iets bijzonders te bieden heeft? Door u te verdiepen in uw gasten en een gebalanceerde programmering samen te stellen wordt uw evenement voor iedereen een mooie beleving.

Bedrijfsfestival op onze locatie

MANS Events helpt u graag met het vinden van de perfecte locatie voor uw bedrijfsevenement. Of u nu een dag met workshops of een winterfestival wilt organiseren: we werken samen met een groot aantal toplocaties, die u vele mogelijkheden bieden. Uw gasten zullen daar op een professionele en gastvrije wijze worden ontvangen. Op onze website kunt u alvast wat foto’s bekijken van verschillende bedrijfsevenementen die we hebben georganiseerd. Benieuwd naar de beschikbare locaties? Neem dan even contact met ons op!

4. Voorpret met een aanmeldwebsite

Met een speciale website voor uw event begint de voorpret al vroeg! Zo geeft u alvast een inkijkje in de geplande activiteiten en de setting van het event. Zo’n eigen event-website heeft nog een groot voordeel: u kunt uw gasten een fysieke uitnodiging sturen en het aanmelden via de website laten verlopen. Bij de ingang van uw evenement scant u eenvoudig de QR-code van uw gasten. Zo weet u precies wie er wel en niet aanwezig is.

5. Good food for a good mood

Bij een goed feest hoort lekker eten. Naast een verrassend menu en een mooie presentatie maken de mensen achter de bar ook hier het verschil. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan goede catering! Kies daarbij voor thema’s die goed aansluiten bij het feest. Exotische gerechten of oer-Hollandse hapjes bijvoorbeeld. Of meerdere foodtrucks, voor de echte festival-vibe.

6. Voor ieder wat wils (dieetwensen, beperkingen)

Hebben uw gasten dieet- of andere wensen? Door dit vooraf goed in kaart te brengen, via bijvoorbeeld de aanmeldwebsite, kan hier vooraf al rekening mee worden gehouden. Door oog te hebben voor de wensen van uw gasten voelen zij zich welkom en gezien.

7. Maak verleden, heden en toekomst zichtbaar

Een bedrijfsevent is bij uitstek het moment om terug te blikken op de afgelopen periode. Welke mijlpalen zijn behaald, waar bent u trots op en wat was de bijdrage van uw medewerkers? Daarnaast geeft samen met het hele bedrijf vooruitkijken vernieuwde energie en motivatie. Ruim hiervoor genoeg tijd in in het programma en maak er samen met uw gasten een bijzonder moment van.

8. Breid het evenement uit (extra dag, overnachting)

Wanneer een evenement eenmaal is opgebouwd, kan een extra dag vaak tegen minimale meerkosten gerealiseerd worden. Verras uw gasten daarom met een extraatje, door bijvoorbeeld een overnachting aan te bieden of een extra feestdag voor klanten of relaties van uw bedrijf te organiseren.

9. Breng de boel in beweging

Een goed feest brengt mensen in beweging. Daarbij kunnen een aantal leuke activiteiten of workshops niet ontbreken! Activiteiten zijn de perfecte ijsbreker voor mensen die elkaar (nog) niet zo goed kennen, versterken de onderlinge band en dagen mensen uit hun grenzen te verleggen.

Ze krijgen immers de kans iets te ervaren wat ze niet zo snel zelf zouden doen. Wat dacht u van een Zeepkistenrace met zelfgebouwde voertuigen of een Drone Workshop? Op onze website workshoppen.nl vindt u volop inspiratie om uw event wat extra pit te geven.

10. Kies de ideale locatie

Zoekt u iets in de buurt? Of wilt u met een bus naar die bijzondere locatie die alles in zich heeft voor de perfecte beleving? De keuze van de locatie is belangrijk voor de sfeer van uw evenement. Daarnaast dient de locatie ook te voldoen aan de eisen die u aan uw feest stelt. Bent u op zoek naar een geschikte locatie? Dan denken we graag met u mee.

11. Visualiseer het concept in 3D

Laat niets aan het toeval over en bekijk het concept van uw feest in 3D. Door het concept te laten visualiseren ziet u vooraf al hoe uw gasten de locatie en indeling gaan beleven. Het is tevens de perfecte manier om uw collega’s te enthousiasmeren voor de plannen voor uw feest.

12. Kies een partij die het waar kan maken

Welke partij mag uw feest organiseren? Wanneer u de organisatie van uw evenement aan een evenementenbureau overlaat zijn er een aantal punten om op te letten. Ervaring met het type evenement bijvoorbeeld. Een goede relatie met leveranciers en locaties. Maar ook snelheid van communiceren en creativiteit zijn belangrijk. Door het doen van een vrijblijvende aanvraag merkt u al snel of er een match is en of het bureau met u meedenkt en oog heeft voor wat voor uw bedrijf belangrijk en passend is.

Veel plezier tijdens uw feest!

Wanneer u rekening houdt met bovenstaande 12 punten wordt uw evenement een onvergetelijk happening. We wensen u alvast veel plezier! Heeft u hulp nodig bij de organisatie van uw event? Bij MANS Events werken we met een energiek en ervaren team aan de mooiste events voor onze klanten.

We helpen u graag bij de organisatie van uw evenement. Bezoek onze website voor meer informatie of neem contact met ons op via: info@mansevents.nl of +31 (0) 85 485 24 90!

MANS Events showreel 2022
Offerte aanvragen

Ik wil graag een offerte ontvangen.

Belafspraak maken

Ik wil graag meer informatie ontvangen.