YUfest

Yuverta - Scholen gemeenschap

Wij zijn door Yuverta gevraagd een evenement neer te zetten om haar medewerkers kennis met elkaar te laten maken. Yuverta is 2 jaar geleden tijdens de corona pandemie ontstaan en dit was het eerste moment waar iedereen elkaar live kon ontmoeten. Het festival moest niet alleen een duurzaam karakter hebben, maar bovenal zorgen voor een stralende glimlach op het gezicht van elke bezoeker. Met behulp van een eveneens stralende zon zijn we daar met YUfest uitstekend in geslaagd!

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. Zij hebben middelbare scholen, mbo-opleidingen en ze verzorgen cursussen en trainingen. Dus mocht er ook best wat kennis opgedaan worden op het festival. Dus naast de food, drinks & music konden de collega’s ook diverse workshops met elkaar volgen. Met maar liefst 25 workshops was er voor iedereen wat te beleven. Daarnaast waren er ook verschillende sprekers.

Onze Aanpak

Het YUfest stond in het teken van verbinden, ontmoeten en vieren. YUfest vond plaats op recreatieterrein het Lingenbos in Vuren, een prachtig recreatieterrein in het midden van het land. Eenvoudig bereikbaar vanuit de diverse locaties van Yuverta. Iedereen ontving de uitnodiging voor het Yufest middels een festivalflyer door zijn of haar brievenbus. Daarna konden ze zich aanmelden via een speciale festival website en hun wensen voor vervoer, allergieën en workshop-programma aangeven.

YUfest begon met een korte speech door het schoolbestuur, met aansluitend de openingsact van luchtacrobatiek Silk. Vervolgens hebben de gasten de hele middag dag de tijd gehad om diverse workshops te volgen. Daarbij kun je onder andere denken aan yoga, salsadansen, djembé, kickboksen, karikatuurtekenen, jongleren, etc. Een zeer uitgebreid aanbod dus! Na de lunch verspreidde de ruim 2500 gasten zich door het Lingenbos om er samen een sportieve en leerzame middag van te maken.

Naast de keuze voor het volgen van workshops, kon men er ook voor kiezen om te luisteren naar diverse sprekers of elkaar te ontmoeten in het “first date’s café”. Hiervoor hebben wij op het terrein nog eens 2 extra stretch tenten neergezet.

Aan het einde van de middag mochten de voetjes van de vloer in de grote circustent. Maar niet voordat er voor de innerlijke mens gezorgd was. Er moest immers ook gegeten worden! Met een ruim en divers aanbod van foodtrucks is dit uitstekend gelukt. De dj en de band zorgden de rest van avond voor een heerlijke sfeer én dat het dak eraf ging.

Sfeerimpressie

Het resultaat

Met behulp van de medewerkers van MANS Events, onze leveranciers, maar bovenal de medewerkers van Yuverta zijn we er in geslaagd om bij iedereen een lach op het gezicht te toveren, onze fotograaf lijkt ze in ieder geval allemaal vastgelegd te hebben.

Er gaan zelfs geruchten dat enkele gasten nog steeds stralen van geluk…

Het evenement

Het evenement vond plaats op  recreatieterrein het Lingenbos in Vuren, een prachtig recreatieterrein in het midden van het land. Eenvoudig bereikbaar vanuit de diverse locaties van Yuverta

MANS Events heeft in dit geweldige project getekend voor:

  • het creatieve concept
  • het ontwerp
  • de programmering
  • de aankleding
  • het veiligheidsplan
  • de food & drinks
  • de gehele productie
  • het gehele workshopprogramma
  • de communicatie en aanmelding
  • de festival website 

Opdrachtgever

Yuverta

Gelegenheid

Openingsfestival

Type beleving

Besloten beleving

Deelnemers

2500

Locatie

Lingebos Vuren