nl NLNederlands

Zakelijke evenementen

Welke zakelijke evenementen zijn er en wat leveren ze op?

Bedrijfsevenementen zijn een uitstekende manier om uw horizon te verbreden, nieuwe contacten te leggen en plezier te maken. Ze kunnen zowel educatief als vermakelijk zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van zakelijke evenementen en wat een organisatie als MANS Events voor u kan betekenen.

Wat is een zakelijk evenement?

Een bedrijfsevenement is een bijeenkomst van mensen met zakelijke doeleinden. Zakelijke evenementen zijn bedoeld om leuk, leerzaam en aantrekkelijk te zijn. Ze kunnen ook helpen om het imago van uw merk of bedrijf op te bouwen. Met evenementen kunt u ook beter contact maken met personeelsleden. U kunt ze de gelegenheid bieden om nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te ontmoeten, te netwerken met collega’s uit andere bedrijven en samen plezier te maken als ze niet aan het werk zijn.

Bedrijfsevenementen

Als het om zakelijke evenementen gaat, zijn er heel wat mogelijkheden. Bijvoorbeeld: conferenties geven u de gelegenheid om workshops en seminars bij te wonen waar u nieuwe vaardigheden kunt opdoen die ten goede komen van uw carrière. De meeste events hebben ook keynote sprekers die hun kennis delen over trends in een bepaalde industrie of die meer vertellen over relevante onderwerpen. Op veel zakelijke evenementen krijgen de aanwezigen de kans om te netwerken met veel mensen uit verschillende industrieën.

Wat levert een zakelijk evenement op?

Een zakelijk evenement is de perfecte manier om werknemers en klanten te motiveren, te betrekken en te inspireren. Van conferenties tot workshops, vergaderingen en seminars. Bovendien kunt u in een meer informele omgeving met klanten in contact komen en nieuwe kennis opdoen. zakelijke evenementen kunnen ook een ander perspectief bieden op uw bedrijfsvoering of loopbaan.

Waarom een zakelijk evenement uitbesteden?

Het is mogelijk om een zakelijk evenement te laten organiseren door een evenementenorganisatie zoals MANS Events. Een belangrijke reden om dit uit te besteden, is omdat het organiseren van een eigen bedrijfsevenement kostbaar en tijdrovend kan zijn. U zult moeten investeren in marketing om het evenement onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn veel professionals al druk genoeg met hun primaire werkzaamheden.

Event organisatie heeft alle expertise

Een bedrijf dat ervaring en expertise heeft op het gebied van evenementen zal ervoor zorgen dat uw bedrijf of merk op de voorgrond blijft. Ze weten alles van marketing en hoe u mensen uit verschillende industrieën kunt aantrekken. Zo kunt u de kans op het maken van nieuwe contacten maximaliseren en werken aan de groei van uw bedrijf. 

Toegang tot voorzieningen en apparatuur

Omdat evenementenbureaus regelmatig evenementen organiseren, kunnen ze er ook voor zorgen dat u toegang heeft tot allerlei voorzieningen en apparatuur. Een organisatie als MANS Events heeft alle zaken in eigen beheer en kan deze voor uiteenlopende evenementen inzetten.

Zakelijke evenementen zorgen voor binding

Wij kunnen bedrijfsfeesten organiseren op de meest bijzondere locaties. Denk bijvoorbeeld aan een feest op een strand of in een mooie landelijke omgeving. Door ons uitgebreide netwerk kunnen we door heel Nederland de meest verrassende locaties voor uw bedrijfsfeest vinden.aEen evenementenbureau kan helpen om een sterke band te scheppen tussen medewerkers en klanten. Als personeelsleden naar evenementen gaan die georganiseerd worden door het bedrijf waar ze werken, versterkt dat hun loyaliteit tegenover het merk of de zaak. Bij MANS Events hebben we de ervaring dat een succesvol personeelsfeest een belangrijke bijdrage kan leveren aan het succes van een bedrijf.

Evenementenorganisaties hebben kennis van de huidige trends

Wanneer u een evenementenbureau inhuurt om een event te organiseren, weet u zeker dat dat u voldoet aan de huidige trends. Event organisatoren weten precies wat er van een modern bedrijfsevenement verwacht wordt en zetten de nieuwste technologieën in om een onvergetelijke beleving te creëren. Denk bijvoorbeeld aan virtual en augmented reality. Tegenwoordig is het mogelijk om met behulp van technologie een meeslepende ervaring te creëren.

Minder stress!

Het inhuren van een bureau neemt een deel van de stress weg die komt kijken bij het zelf organiseren van evenementen. Alle verantwoordelijkheden worden uit handen genomen door een deskundig bedrijf dat uw evenement organiseert. En deze bedrijven gebruiken beproefde methoden, waardoor succes gegarandeerd kan worden. Bij MANS Events horen we vaak van klanten dat het rust geeft wanneer ze zelf niet verantwoordelijk zijn voor de volledige organisatie van een evenement.

Welk type zakelijk evenement is geschikt voor mijn bedrijf?

Er zijn verschillende soorten zakelijke evenementen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Conferenties
  • Seminars
  • Programma’s voor incentive reizen (b.v. teambuilding activiteiten)
  • Bijeenkomsten om te netwerken en visitekaartjes uit te wisselen met deskundigen uit de industrie of potentiële klanten.

Een evenementenbureau adviseert

Een evenementenbureau kan u adviseren over de mogelijkheden en welk type  evenement het meest geschikt zou kunnen zijn voor de behoeften van uw bedrijf. Ze helpen u ook een geschikte plaats te kiezen, afhankelijk van hoeveel mensen er komen en welke voorzieningen er moeten zijn. De keuzemogelijkheden variëren van locaties in een stadscentrum, vergaderzalen in hotels of op maat gemaakte ruimtes zoals tenten in de open lucht. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen die aanwezig is een geweldige ervaring heeft, een die gedenkwaardig is en voor herhaling vatbaar.

Wilt u graag een zakelijk evenement organiseren?

Bij MANS Events hebben we meer dan 10 jaar ervaring in het organiseren van evenementen en weten we precies waarmee u rekening moet houden. We hebben daarom hieronder alvast een aantal handige tips om over na te denken als u een event wilt organiseren. Als u zelf een goed beeld heeft over een event, dan kan een evenementenbureau u ook beter verder helpen.

Stel een duidelijk doel voor een event

Als u een bureau inhuurt om een bedrijfsevenement te organiseren, is het belangrijk dat uw doelstellingen duidelijk zijn. Het is niet genoeg om alleen maar precies te weten wat voor soort event u wilt. U moet ook een goed idee hebben van het gewenste resultaat en hoe dit zowel gunstig is voor uw bedrijf, klanten en personeelsleden.

Kies een geschikte locatie

De juiste locatie kan helpen om de perfecte sfeer te creëren voor een specifieke gelegenheid. Of het nu gaat om vergaderzalen in hotels of luxe teambuilding activiteiten met de modernste apparatuur zoals virtual reality brillen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van zulke evenementen zullen zorgen voor deze voorzieningen en alles soepel laten verlopen.

Breng de interesses van uw doelgroep in kaart

Het is belangrijk om de interesses van uw doelgroep in kaart te brengen, zodat u kunt aansluiten op hun behoeften tijdens het event. Een evenementenbureau kan helpen om te bepalen wat uw doelgroep interesseert. Zo is iedereen die aanwezig is verzekerd van een leuke ervaring op het event en heeft hij of zij de gelegenheid om nieuwe contacten te leggen.

Denk van tevoren na over cateringmogelijkheden

om fingerfood zoals sandwiches, mini pizza’s of warme gerechten zoals pasta met gehaktballetjes. Het hoeft niet duur te zijn, diners in buffetvorm zijn vaak net zo voordelig! Een evenementenbureau kan u hierin uiteraard ontzorgen en adviseren.

Zakelijke evenementen door MANS Events

MANS Events organiseert zakelijke evenementen voor grote en kleine bedrijven. Het aanbod omvat conferenties, vergaderingen, seminars, teambuilding activiteiten (denk aan paintball of escape rooms), incentive reisprogramma’s en meer. Wat uw bedrijfsbehoeften ook zijn op het gebied van een bedrijfsevenement; MANS Events kan de perfecte oplossing bieden.

MANS Events showreel 2022
Offerte aanvragen

Ik wil graag een offerte ontvangen.

Belafspraak maken

Ik wil graag meer informatie ontvangen.